H.C Andersen

Hans Christian Andersen omtalt H.C Andersen 1805-1875.

Hans Christian Andersen 1805-1875



"Mit hjerte er en opslagen bog for mine venner, men der kan dog let hænge et par blade sammen, som ingen får at se".







Han er elsket for hans fantastiske eventyr og historier. Eventyr og historier, der overskrider det personlige, som ikke hvem som helst vil have skrevet. Han fortæller igennem alle hans eventyr og historier, om det ønske han havde, som at passe ind, høre til et sted, samt bliver anerkendt. Den rødetråd kommer til udtryk, om det er den grimme ælling eller en skorstensfejer der bliver omtalt. 

H.C Andersen kom ikke let til succesen, det krævede mange nederlag, da han som 14 årig rejste fra Odense til København. Han vidste rejsen vil være lang, og søgte hjælp ved de andre borgerlige i København, de fortalte ham, at den tid han havde haft i skolen ikke var lang nok, han skulle læse videre og blive et dannet menneske. Mens A.C Andersen læste videre, opgav han ikke drømmen, om at udgive bøger, han debutere med en roman, men den gik ikke som håbet, ingen ville læse eller anerkende den. Men H.C Andersen gav ikke op! Han fuldførte hans eksamen og blev student, kort efter udgav han en fiktiv rejseberetning "fodreise fra Holmens Canal til Østpynten fra Amager Aaerne 1828 og 1829", den tog en helt ny drejning, og blev en kæmpe succes.

Siden den eftermiddag, hvor H.C Andersen udgav "fodreise fra Holmens Canal til Østpynten fra Amager Aaerne 1828 og 1829", begyndte eventyrene deres rejse, og deres rejse er stadig på farten den dag i dag, trods for at H.C Andersen tog sin afsked i 1875. 

Du, jeg og alle de andre kender H.C Andersen eventyr (det håber vi da) til trods for de er over 100 år gamle, og ikke samme grammatik læser dem stadig i dag. Vi tror grunden til de stadig forefindes den dag i dag er at den rødetråd, stadig er en del af samfundet, han har formået at ramme plet igennem flere 100 år. Det meste af Danmarksbefolkning kan se sig selv igennem hans historier og værker og finder deres person, den de er

Ingen kommentarer:

Send en kommentar